7.7k

Harry Klip 2 maanden geleden geplaatst

De beurshype van het moment, de cinemaketen AMC, neemt een duik na een nieuwe verkoop van aandelen. Het bedrijf waarschuwt beleggers voor het risico op substantiële verliezen.

Waar Gamestop GME-5,65% zijn beursmanie gewoon onderging, trotseert AMC AMC7,17% zijn uitzinnige lotgevallen op de beurs veel actiever. De cinemaketen profiteert opnieuw van zijn opgeblazen koers om een groot pakket aandelen te verkopen.
Het bedrijf is van plan tot 11,5 miljoen aandelen tegen marktprijzen te verkopen om schulden af ​​te lossen en toekomstige overnames te financieren. De aankondiging leidt tot grote fluctuaties in de koers. AMC crashte woensdag in de vroege Amerikaanse handel met 35 procent, waardoor er een automatische handelsremmer in werking trad. Maar in de late handel noteerde AMC opnieuw met winst. Aan de huidige prijs zou het bedrijf ruim 700 miljoen dollar kunnen binnenhalen met de aandelenverkoop. Het zou onverantwoord zijn voor de raad van bestuur en het management om geen aandelen te verkopen en de balans op deze niveaus veilig te stellen, klinkt het.
TIP
Wat gebeurde er vandaag op de financiële markten en met uw beleggersportefeuille?
Lees het in De Beurs Vandaag.
Vul uw e-mailadres in
Elke dag (ma.-vrij.) via e-mail - Uitschrijven in één klik
Het bedrijf stuurt tegelijk een waarschuwing uit aan het leger (Reddit)beleggers dat de koers van de cinema-uitbater de voorbije maand met 2.800 procent de hoogte heeft ingestuurd. Onze beurskoers en het handelsvolume ondervinden aanhoudende volatiliteit waardoor kopers aanzienlijke verliezen kunnen lijden, klinkt het in de aanvraag voor de verkooptransactie bij de beurswaakhond SEC.
Woensdag beloofde CEO Adam Aron beleggers in AMC nog gratis popcorn als dank voor de koersopstoot die het noodlijdende bedrijf toelaat zijn balans te versterken.
De aanvraag voor deze nieuwe verkoop komt twee dagen nadat AMC 8,5 miljoen aandelen verkocht aan Mudrick Capital. Dat hefboomfonds verkocht de aandelen binnen enkele uren opnieuw op de markt. Detijd

Contact us

Find us at the office

Humble- Micallef street no. 52, 81559 Jakarta, Indonesia

Give us a ring

Arieal Keswick
+27 450 860 545
Mon - Fri, 9:00-18:00

Reach out